Als La Compagnie geboren is uit een ontmoeting met essentiële oliën, als we besloten hebben om experts te worden in aromatherapie en fytotherapie, en als we ervoor gekozen hebben om enkel biologische producten te verkopen (voor zover mogelijk), dan is daar een goede reden voor: we houden van de natuur. En natuurliefhebber zijn betekent noodzakelijkerwijs bijzondere aandacht besteden aan het milieu.

Dit artikel is bijgewerkt op 17/01/2024

Het doel van onze producten en adviezen: mensen samenbrengen

De ecologische crisis waar we allemaal mee te maken hebben, is geworteld in een manier van leven die ons van de natuur heeft verwijderd. Het is zo simpel als wat: we houden niet genoeg van de natuur, omdat we er niet meer dicht genoeg bij leven. Liefhebben impliceert nabijheid, ontmoeting, de concrete ervaring van relatie. En dat is waar het primaire doel van de producten en adviezen van Compagnie des Sens ligt: Ontmoetingen en verwondering uitlokkentussen de mens en de fabelachtige vruchten van biodiversiteit. Zintuiglijke, intellectuele en fysiologische ontmoetingen die leiden tot een gevoel van verwondering over de schoonheid van de natuur. En deze verwondering is niet langer louter theoretisch, maar diep geworteld in de persoon die de doeltreffendheid ervaart van een essentiële olie van Wintergroen, de schoonheid van een poeder van Spirulina, de smaak van een infusie van Zoete Verbena, de geur van een plantaardige olie van Pruim, enz. In zekere zin zijn we een Natuur Meetkundig.

Wij zijn ervan overtuigd dat verwondering (en de gevoelsmatige verbondenheid die dat teweegbrengt) een veel effectievere vector is voor culturele verandering dan angst, hoe legitiem die ook is. Elk van onze producten en elk van onze adviezen is een campagnevoerder voor de vreedzame, individuele revolutie die we zo hard nodig hebben.

Producten die waarde geven aan de natuur

In veel delen van de wereld is de enige manier om de natuur te beschermen... rendabel is. Dit is vooral het geval in regio's in de wereld waar de staat niet de middelen (of de wil) heeft om het milieu te beschermen.

Een goed voorbeeld? Heel concreet geeft het promoten van de essentiële olie van Ravintsara aan Westerse consumenten het automatisch een economische waarde in Madagaskar, waardoor boeren worden aangemoedigd om het ecosysteem te beschermen dat hen een aanzienlijk inkomen verschaft... in plaats van de hele heuvel af te branden om maniok te planten.

Naast dit triviale voorbeeld, geeft het onder de aandacht brengen van een natuurlijk extract telers een directe financiële stimulans om voor hun ecosysteem te zorgen, wat plotseling een bron van inkomsten wordt. Dus door de ongelofelijke rijkdom van planten en de natuurlijke extracten die ze produceren onder de aandacht te brengen, helpen we hen het volgende te bieden de beste verdediging tegen menselijke vernietiging: een hoge marktwaarde.

Zorgen voor de natuur, van plant tot eindklant

Door onze activiteit zetten we ons ook in om een kwalitatieve spanning door te geven in de hele waardeketen, zodat alle betrokkenen worden aangemoedigd om de plant, het ecosysteem en het extract te respecteren en te verzorgen. We geven deze eis door via de 4 basisprincipes van Compagnie des Sens:

  •  We gebruiken nooit pesticiden in onze productenDit is vanaf het begin het geval geweest. Dankzij het ORGANIC-label kunnen we garanderen dat de teelt van onze producten nooit heeft geleid tot de vernietiging van ecosystemen door het gebruik van deze "fytosanitaire" producten. Kiezen voor de verkoop van een ORGANIC-product betekent ook bijdragen aan "de bescherming van het milieu en het klimaat, het behoud van de vruchtbaarheid van de bodem op lange termijn, het helpen bereiken van een hoog niveau van biodiversiteit en het leveren van een belangrijke bijdrage aan een niet-toxisch milieu" *.... Zelfs als dit slechts een eerste stap is. 

* Dit zijn slechts enkele van de doelstellingen die je kunt vinden in de tekst van de EG-verordening -2018-848 inzake de biologische productie en de etikettering (pagina 22).

Opbergdoos

Gemaakt in Frankrijk, in de Nièvre-streek. Handgemaakt van eikenhout.

Opbergkits

Gemaakt in Frankrijk in Mâcon. Gemaakt van onbehandeld katoen.

Tote bag

Gemaakt van onbehandeld katoen in Mâcon, Frankrijk.

200 synergieën van essentiële oliën boekje

Gedrukt in Lyon, Frankrijk, op papier van verantwoorde bronnen (FSC).

Lege etiketten

Gedrukt in Frankrijk in het departement Rhône.

Was dit artikel nuttig?

  

Gemiddelde score: 4.8 ( 76 stemmen )