Sinds de oprichting in 2013 streeft Compagnie des Sens ernaar het gebruik van natuurlijke producten voor therapeutische en cosmetische doeleinden te democratiseren (etherische oliën, plantaardige oliën, hydrolaten, fytotherapie, enz.) Om dit doel te bereiken heeft Compagnie des Sens altijd bestaan uit een team van experts. Farmaceuten, ingenieurs, biochemici, agronomen... dankzij het brede scala aan profielen dat is komen en gaan, hebben we een kennisbasis opgebouwd die voortdurend wordt verrijkt. Dit vereist een constante opvolging, waardoor we het schrijven van gespecialiseerd advies kunnen garanderen dat regelmatig wordt aangepast aan de laatste wetenschappelijke en regelgevende ontwikkelingen. Tot op de dag van vandaag zijn het onze experts die de duizenden pagina's advies op onze website beheren en uw vragen op het forum beantwoorden.

Dit artikel is bijgewerkt op 06/03/2024

Uitgebreide bibliografische samenvatting

Ons team van experts werkt elke dag om onze bezoekers te voorzien van duidelijke, gemakkelijk toegankelijke, accurate en wetenschappelijk gedocumenteerde informatie over het gebruik van deze producten. Hiervoor putten we uit verschillende soorten informatiebronnen:

  • boeken en wetenschappelijke referentiewerken;
  • wetenschappelijke artikelen uit gerenommeerde tijdschriften;
  • gespecialiseerde websites;
  • officiële wetenschappelijke databases.

Voor elke pagina met advies op onze site bestudeert het team van experts van compagnie des sens in detail alle beschikbare bronnen over het onderwerp om een betrouwbare synthese van kennis te produceren die we vervolgens kunnen populariseren. Elke pagina wordt geschreven onder de verantwoordelijkheid van een expert op het betreffende gebied en vergt meer dan 20 uur onderzoek, schrijven, discussie en revisie.

Voortdurende wetenschappelijke en regelgevende controle

Aromatherapie, fytotherapie en natuurlijke cosmetica zijn het resultaat van honderden jaren traditioneel gebruik. Maar elke dag probeert de moderne wetenschap hun mysteries te ontrafelen. Eenvoudig gezegd, we weten dat het werkt, maar we weten niet per se hoe het werkt. Dus gaan we op zoek.

De experts van La Compagnie des Sens volgen dag na dag de vooruitgang van het onderzoek in deze domeinen, steeds met de bedoeling om de inhoud toegankelijker te maken voor het grote publiek door de informatie op onze website bij te werken en aan te vullen. Elk lid van het team van experts is gespecialiseerd in een of meerdere domeinen (etherische oliën, plantaardige oliën, natuurlijke cosmetica, fytotherapie, ...) en werkt dagelijks zijn of haar kennis bij om steeds preciezere antwoorden te geven op de vragen van de bezoekers.

Ook onze regelgevings- en kwaliteitsafdeling volgt dagelijks de ontwikkelingen in kennis over potentiële risico's (allergenen, CMR-stoffen, biodiversiteit) om de veiligheid van de gebruiker te garanderen.

Regelmatige uitwisselingen met professionals en erkende beoefenaars

Ons team van experts wisselt regelmatig informatie uit met een netwerk van professionele beoefenaars (aromatologen, apothekers, trainers in natuurlijke cosmetica, enz.) en met onze trouwe klanten, zodat we altijd voorop lopen op het gebied van kennis en gebruikerservaring.

Deze uitwisselingen stellen ons ook in staat om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen in de praktijk en de effectiviteit van innovatieve methoden, en om ons advies up-to-date te houden.

De werken van de Compagnie des Sens

Het advies van onze experts is niet alleen beschikbaar op onze website, want ze hebben bijgedragen aan het schrijven van 4 boeken, zodat je er ook zonder verbinding toegang toe hebt.

200 synergieën van essentiële oliën, aromatherapie voor elke dag

Dit boekje bevat advies, een gids voor voorzorgsmaatregelen bij essentiële oliën en 200 gedetailleerde aromatherapierecepten, gerangschikt per type gebruiker. 

Een korte gids voor natuurlijke cosmetica met essentiële oliën

Dit boekje bevat 101 natuurlijke cosmeticarecepten met essentiële en plantaardige oliën, die gemakkelijk te bereiden zijn met een minimum aan ingrediënten. 

Jezelf verwennen met essentiële oliën

Met een gedetailleerde beschrijving van hun biochemische samenstelling en eigenschappen kun je 100 essentiële oliën, 20 plantaardige oliën en 100 aromatherapeutische synergieën (her)ontdekken. 

Een korte gids voor essentiële en plantaardige oliën

Dit boekje van bijna 200 pagina's geeft je de technische kenmerken, eigenschappen en voorzorgsmaatregelen voor gebruik van elke essentiële of plantaardige olie. 

Onze internationale adviezen

La Compagnie des Sens wil haar expertise over de hele wereld verspreiden. Ons advies is daarom beschikbaar in 4 talen: 

Was dit artikel nuttig?

  

Gemiddelde score: 4.6 ( 670 stemmen )