Kwaliteit, kwaliteit en nog eens kwaliteit is hét sleutelwoord bij Compagnie des Sens. En we kunnen je met trots vertellen dat we alleen producten van uitzonderlijke kwaliteit aanbieden en zullen aanbieden, of helemaal niets. Daar komt heel wat selectie, analyse en regelmatige controle bij kijken, en we kiezen zelden voor de goedkoopste partijen...

Dit artikel is bijgewerkt op 17/01/2024

De natuur produceert niets standaard

Voordat we ingaan op onze kwaliteitseisen voor elk van onze assortimenten, is het belangrijk om dit cruciale punt te verduidelijken: een natuurlijk product kan niet volledig standaard zijn. Een fabriek is geen fabriek; het zal niet systematisch en rigoureus hetzelfde product produceren.

Het belangrijkste gevolg voor jou is dat er achter de naam van een natuurlijk extract in feite een veelheid aan verschillende producten schuilgaat, die niets met elkaar te maken hebben. En toch delen ze dezelfde naam. Meer concreetDeze factoren hebben invloed op de samenstelling van je natuurlijke extract (etherische olie, plantaardige olie, hydrolaat, medicinale plant, poeder, etc.):

 • de precieze variëteit van de plant (er zijn tientallen verschillende soorten Echte lavendel);
 • de grond waarin het werd gekweekt (dit is niet anekdotisch: afhankelijk van de chemische samenstelling van de grond produceren planten niet dezelfde aromatische moleculen);
 • de manier waarop het wordt geteeld (bijvoorbeeld met of zonder pesticiden);
 • het weer (dat een aanzienlijke invloed heeft op sommige planten, door zonneschijn of regenval);
 • hoe het wordt geoogst (met de hand of mechanisch, voorgesneden of niet, op welk moment in de levenscyclus van de plant, enz;
 • en, natuurlijk, beheersing van het extractieproces, of het nu distilleren, persen of drogen is (deze beroepen zijn veel complexer dan ze lijken en vaardigheden zijn niet uniform).

Er zijn zoveel factoren die de feitelijke samenstelling van een natuurlijk extract kunnen beïnvloeden, soms zelfs aanzienlijk! Als je een "Tea Tree essentiële olie" koopt, onthoud dan dat er tussen 2 Tea Tree oliën evenveel verschillen kunnen zijn als tussen 2 tomaten: organoleptische verschillen (kleur, smaak, geur), maar ook en vooral een chemisch verschil en dus een verschil in effectiviteit.

"Net zoals je niet dezelfde voedingsvoordelen haalt uit 2 tomaten, haal je niet dezelfde eigenschappen uit 2 natuurlijke extracten".

Hoe kunnen we therapeutische kwaliteit garanderen?

De afwezigheid van pesticiden garanderen

Natuurlijke extracten worden heel vaak gebruikt om gezondheidsproblemen te behandelen, door hun directe therapeutische eigenschappen, hun voedingseigenschappen, hun cosmetische eigenschappen, enz. In alle gevallen, se soigner avec un pesticide est totalement aberrant. Wanneer een plant behandeld is met een pesticide, bevat het natuurlijke extract deze pesticide! Onze analyses bevestigen dit elke dag: het bestrijdingsmiddel gaat over in de etherische olie, het gaat natuurlijk over in de plantaardige olie en het blijft daarna achter in de gedroogde planten. drogen. Kortom, als je product afkomstig is van een plant die met pesticiden is geteeld, bevat het ook pesticiden.

Om nog maar te zwijgen over ecologie en de bescherming van ecosystemen, raden we je sterk aan om ORGANISCHE natuurlijke extracten te gebruiken wanneer je een ambitie hebt die je gezondheid beïnvloedt.

Daarom is de Compagnie des Sens verkoopt en heeft altijd alleen maar ORGANISCHE producten verkocht, en controleert zijn producten regelmatig op de afwezigheid van pesticiden, zelfs als het verschil in kosten erg groot is. Je gezondheid komt op de eerste plaats.

De afwezigheid van fraude garanderen

De strijd tegen frauduleuze partijen is een constante strijd als je natuurlijke extracten van goede kwaliteit wilt verkopen: vermenging met een ander, goedkoper materiaal, verdunning, naamsverandering, toevoeging van een synthetische stof, enzovoort. De fantasie van de fraudeur kent geen grenzen en vereist dagelijkse waakzaamheid.

Let op: in 99% van de gevallen waarin een natuurproduct wordt bedrogen, is het de schuld van een tussenpersoon en niet van de boer (de boer houdt te veel van zijn product om het te bederven).

Veel natuurlijke producten reizen (niet alles groeit een paar kilometer van huis), dus de strijd tegen frauduleuze partijen kan alleen gebaseerd zijn op vertrouwen. Dit vereist een aanzienlijke investering in personeel en technische middelen, evenals echte expertise.

Deze waakzaamheid is met name noodzakelijk gezien de prijzen : als een merk niet resoluut proactief is in de strijd tegen fraude, trekt het automatisch frauduleuze partijen aan omdat ze vaak goedkoper zijn dan de anderen.

Maximale effectiviteit garanderen

In dit stadium vinden veel merken dat de klus al geklaard is. De partij is ORGANISCH, er is geen fraude of een fout in de variëteit/soort: wat wil je nog meer? Bij Compagnie des Sens eisen we optimale efficiëntie.

Natuurlijk controleren we of onze Italiaanse Helichrysum geen pesticiden bevat, of hij niet is versneden met een andere olie, of er geen synthetische Neryl acetaat aan is toegevoegd en of het de juiste soort is. Maar dit is niet voldoende. Tussen 2 acceptabele partijen Italiaanse Helichrysum zit een wereld van verschil qua samenstelling en dus effectiviteit.

Om altijd optimale kwaliteit te kunnen garanderen, moet het merk :

 • een biochemisch onderzoek uitvoeren op elke partij die het ontvangt (dit vereist een echte investering);
 • het kunnen analyseren om degenen die niet perfect zijn uit te sluiten (dit vereist echte expertise);
 • en de resultaten van haar analyses openbaar maken (dit vereist echte transparantie).

Met andere woorden, je moet natuurlijke extracten selecteren om de stabiliteit van de werkzaamheid te garanderen die de natuur niet elke keer kan garanderen. Dit is wat Compagnie des Sens doet.

"Dat is waar het bij de kwaliteit van Compagnie des Sens om draait: ervoor zorgen dat je natuurlijke extracten perfect zijn, elke keer weer.

Verschillende vereisten voor verschillende vakken

La Compagnie Des Sens Hover Image

Essentiële oliën

Ze zijn allemaal gecertificeerd ORGANISCH, chemotype en integraal, 100% natuurlijk en puur.

Wij controleren :

 • Voor elke partij essentiële olie controleren we of de herkomst optimaal is, of de geur overeenkomt met wat we normaal krijgen en hetzelfde geldt voor de kleur. Deze controles nodig al een echte expertise in eigen huis.
 • We voeren ook systematisch biochemische tests uit om er zeker van te zijn dat de etherische olie alles bevat wat nodig is, waaronder een analyse van de brekingsindex en een nauwkeurige analyse van de samenstelling van de etherische olie (gaschromatografische analyse).

Waarom? 

 • Oorsprong omdat dit vaak de doorslaggevende factor is! Afhankelijk van hun herkomst hebben essentiële oliën vaak heel verschillende eigenschappen en effectiviteit.
 • Kleur, geur Hoewel ze misschien niet erg wetenschappelijk lijken, kunnen we aan de hand van deze twee criteria vaak dubieuze batches identificeren, zoals een etherische olie die niet op de juiste temperatuur is gedestilleerd.
 • Brekingsindex om de zuiverheid van de essentiële olie en de kwaliteit van het distillatieproces te beoordelen.
 • Samenstelling Essentiële oliën: dit is het belangrijkste criterium, omdat essentiële oliën soms zoveel verschillende samenstellingen hebben. Zelfs een zuivere, chemotype etherische olie kan soms een minder dan optimale samenstelling hebben of zelfs duidelijk defect zijn. Daarom is het essentieel om elke partij te chromatograferen.

Ontdek onze essentiële oliën
La Compagnie Des Sens Hover Image

Plantaardige oliën

Ze zijn allemaal : gecertificeerd ORGANISCH, van eerste koude persing of gemacereerd in een ORGANISCHE olie, niet geraffineerd.

Wij controleren :

 • Voor elke partij plantaardige olie voeren we een nauwkeurige organoleptische controle uit om er zeker van te zijn dat er niets mis is met de olie. Na jaren ervaring zijn we nu in staat om in de meeste gevallen een problematische partij te herkennen aan het uiterlijk.
 • Daar houden we natuurlijk niet op. Elke partij ondergaat aanvullende biochemische analyses, waaronder een analyse van de vetzuursamenstelling en een peroxideanalyse om te controleren of de vetzuren niet geoxideerd of afgebroken zijn. Het doel van deze 2 analyses is om het volgende te garanderen een plantaardige olie met een optimale samenstelling, vers geperst.

Waarom? 

 • Oorsprong om de traceerbaarheid van producten te garanderen en waar mogelijk korte distributiekanalen aan te moedigen.
 • Uiterlijk, kleur, geur Dit zijn allemaal aanwijzingen die ons in staat stellen om HV te identificeren en om twijfelachtige batches te identificeren.
 • Analyse van de vetzuursamenstelling : om er zeker van te zijn dat het de juiste plant is, de juiste olie en dat het niet vermengd is met iets anders.
 • Peroxidegetal Om te controleren of de olie niet is geoxideerd tijdens langdurige opslag.

Ontdek onze plantaardige oliën
La Compagnie Des Sens Hover Image

Knoppen

Ze zijn allemaal gecertificeerd biologisch en gemacereerd in Frankrijk.

Wij controleren herkomst, uiterlijk, kleur, geur, alcoholgehalte en dichtheid.

Waarom? 

 • Oorsprong om de traceerbaarheid van producten te garanderen en waar mogelijk korte distributiekanalen aan te moedigen.
 • Uiterlijk, kleur, geur Dit zijn de aanwijzingen die we nodig hebben om het knopmaceraat te identificeren.
 • Alcoholgehalte en dichtheid om te controleren of de verhoudingen van het mengsel zijn gerespecteerd. Een mengsel met te veel alcohol zal bijvoorbeeld een hoger alcoholgehalte en een lagere dichtheid hebben.

Ontdek onze maceraten van knoppen
La Compagnie Des Sens Hover Image

Kleien

Ze zijn allemaal Puur, 100% natuurlijk, gecertificeerd door Ecocert.

Wij controleren herkomst, uiterlijk, kleur, geur, pH bij 1% in water en verontreinigingen (zware metalen en microbiologie).

Waarom?  

 • Oorsprong om de traceerbaarheid van producten te garanderen en waar mogelijk de voorkeur te geven aan korte distributiekanalen.
 • Uiterlijk, kleur, geur Dit zijn allemaal aanwijzingen die ons helpen om de klei te identificeren. De kleur heeft bijvoorbeeld te maken met de oxidatie van het ijzer in de klei.
 • pH tot 1% in water om de kleisuspensie te karakteriseren.
 • Verontreinigingen om ervoor te zorgen dat de klei niet te veel zware metalen of bacteriën heeft opgenomen.

Ontdek onze soorten klei
La Compagnie Des Sens Hover Image

Hydrolaten

Ze zijn allemaal 100% natuurlijk, gecertificeerd ORGANISCH, puur, zonder conserveringsmiddelen, gemicrofiltreerd tot 0,2 micron.

Wij controleren herkomst, uiterlijk, kleur, geur, pH, microbiologie na destillatie.

Waarom? 

 • Oorsprong om de traceerbaarheid van producten te garanderen en waar mogelijk de voorkeur te geven aan korte distributiekanalen.
 • Uiterlijk, kleur, geur Dit zijn allemaal aanwijzingen om het hydrolaat te identificeren en te controleren of de kwaliteit niet is veranderd.
 • pH Als het resultaat buiten de norm valt, kan microbiële groei worden vermoed.
 • Microbiologie om ervoor te zorgen dat het hydrolaat niet wordt besmet met ongewenste bacteriën.

Ontdek onze hydrolaten
La Compagnie Des Sens Hover Image

Gedroogde planten

Ze zijn allemaal 100% puur en natuurlijk, biologisch geteeld en gecertificeerd.

Wij controleren : herkomst, uiterlijk, kleur, geur, verontreinigingen (polycyclische aromatische koolwaterstoffen, vreemde lichamen, pesticiden, microbiologie).

Waarom ?

 • Oorsprong om de traceerbaarheid van producten te garanderen en waar mogelijk de voorkeur te geven aan korte distributiekanalen.
 • Uiterlijk, kleur, geur Dit zijn allemaal aanwijzingen die gebruikt kunnen worden om de plant te identificeren.
 • Verontreinigingen om ervoor te zorgen dat er geen giftige en/of ongewenste elementen in je kruidenthee terechtkomen!

Découvrir nos plantes sèches
La Compagnie Des Sens Hover Image

Superfoods

Ze zijn allemaal 100% natuurlijk, biologisch geteeld en gecertificeerd ORGANISCH.

Wij controleren herkomst, uiterlijk, kleur, geur, smaak, verontreinigingen (zoals zware metalen).

Waarom? 

 • Oorsprong om de traceerbaarheid van producten te garanderen en waar mogelijk korte distributiekanalen aan te moedigen.
 • Uiterlijk, kleur, geur, smaak : dit zijn allemaal aanwijzingen dat de kwaliteit van het product niet is veranderd.
 • Verontreinigingen om er zeker van te zijn dat de producten niet besmet zijn.

Ontdek onze superfoods
La Compagnie Des Sens Hover Image

Bijenkorf producten

Ze zijn allemaal 100% puur en natuurlijk, van Franse biologische landbouw en gecertificeerd biologisch.

Wij controleren : uiterlijk, kleur, geur, smaak, verontreinigingen (pesticiden, zware metalen).

Waarom ?

 • Oorsprong om de traceerbaarheid van producten te garanderen en waar mogelijk korte distributiekanalen aan te moedigen.
 • Uiterlijk, kleur, geur, smaak : dit zijn allemaal aanwijzingen dat de kwaliteit van het product niet is veranderd.
 • Verontreinigingen om er zeker van te zijn dat de producten niet besmet zijn.

Ontdek onze bijenkorfproducten
La Compagnie Des Sens Hover Image

Zouten

Ze zijn allemaal : 100% natuurlijk en puur.

Wij controleren :, Uiterlijk, kleur, geur.

Waarom ?

 • Uiterlijk Controleer of het zout niet is samengeklonterd.
 • Kleur, geur Dit zijn allemaal tekenen dat de kwaliteit niet is veranderd.

Ontdek onze natuurlijke zouten
La Compagnie Des Sens Hover Image

Specerijen

Ze zijn allemaal : 100% puur en natuurlijk, biologisch geteeld en gecertificeerd ORGANISCH.

Wij controleren : uiterlijk, kleur, geur, smaak, verontreinigingen (pesticiden, zware metalen).

Waarom ?

 • Oorsprong : om de traceerbaarheid van producten te garanderen.
 • Uiterlijk, kleur, geur, smaak : dit zijn allemaal aanwijzingen dat de kwaliteit van het product niet is veranderd.
 • Verontreinigingen om er zeker van te zijn dat de producten niet besmet zijn.

Ontdek onze kruiden

Wij leggen het je uit in video's

Was dit artikel nuttig?

  

Gemiddelde score: 4.6 ( 160 stemmen )