Het kiezen van uw etherische oliediffuser is niet eenvoudig. De criteria zijn talrijk: diffusietechnologie, grootte, prijs, te verspreiden oppervlak, lichteffect of niet, nomadisch of niet, ontwerp, timer, enz. Daarom hebben we onderstaande gids ontworpen, zodat jij jouw diffuser nauwkeurig en snel kunt kiezen!

Dit artikel is bijgewerkt op 03/10/2023

3 belangrijke uitzendtechnologieën

Omroeptechnologie is de eerste keuze die moet worden gemaakt. Als je niet teleurgesteld wilt worden, plaats dit criterium dan vóór het visuele aspect van de Ontdek Aloë

Hoeveel moet je betalen voor een diffuser?

Het antwoord is niet eenvoudig te geven! Twee zeer belangrijke factoren zullen de prijs aanzienlijk beïnvloeden: de diffusietechnologie en de gebruikte materialen. Maar hier zijn enkele ordes van grootte.

 • Voor een vernevelaar tel je tussen 45 en € 92,00. Hieronder wantrouwen (techno is complex, moeilijk goede kwaliteit goedkoper te produceren), hierboven koop je een kunstobject, geen distributie (dat gezegd hebbende, waarom niet...).
 • Voor een meneer tel je tussen 40 en € 69,00. Let op de lage prijzen bij misters! De eenvoud van de technologie heeft het mogelijk gemaakt om 10 misters op de markt te brengen, waarvan sommige duidelijk ontworpen zijn om 1 maand mee te gaan.
 • Voor een omroep bij milde hitte, tussen 20 en € 34,50.

Welk oppervlak bedekt mijn diffuser?

Hoewel de volgende indicaties bij benadering zijn en afhankelijk zijn van de roosters en plafondhoogte, geven ze u toch een idee de technologie die u kiest, afhankelijk van de grootte van uw kamer.

Om eenvoudigweg een reuksfeer te verspreiden

 • Voor een ruimte van 100 m²: verneveldiffusers
 • Voor een ruimte van 50 m²: verneveldiffusers
 • Voor een kamer van 20 m²: zachte warmteverspreiders
 • Voor een ruimte van minder dan 10 m²: ventilatieroosters

Om te verspreiden met een effectief therapeutisch effect

 • Voor een ruimte van 50 m²: verneveldiffusor
 • Voor een kamer van 20 m²: verneveldiffusor
 • Voor een kamer van 10 m²: zachte warmteverspreider
 • Voor een ruimte van minder dan 10 m²: diffusor door ventilatie

Hoe ben je zeker van de kwaliteit van een diffuser?

Diffusors hebben recentelijk succes gehad en zijn vrij eenvoudig te vervaardigen. Alle productie gebeurt daarom in China, en zowel op het web als in de winkels, het beste schouders wrijven het ergste. Niets kan het vertrouwen dat u in een bepaalde verkoper kunt hebben vervangen, maar als geen enkele verkoper zoveel geluk heeft, volgen hier enkele criteria die u kunnen helpen de kwaliteit van een diffuser te 'voelen'.

 • Natuurlijk, de prijs is een beslissend element. Pas op voor goedkope misters. Vigilantie op Amazon in het bijzonder, wat lage prijzen benadrukt zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de levensduur van de producten.
 • Jammer genoeg, herkomst kan geen criterium zijn aangezien alle diffusers in China worden geproduceerd.
 • Wij adviseren u dat geef de voorkeur aan merken voor aromatherapie al bekend om hun essentiële oliën: ze zullen ervoor waken hun merkimago voor een aromatische diffuser niet in gevaar te brengen...
 • Waakzaamheid ook met betrekking tot streamers met te veel functies (bluetooth, verschillende etherische oliën, wekker, etc.): een diffuser maken die goed verspreidt voor een goede prijs is al een hele uitdaging en fabrikanten die alles proberen te doen, verwaarlozen vaak de verspreiding zelf.
 • Reserveonderdelen beschikbaar voor verkoop Dit is een goede test van de ervaring van de verkoper met de producten die hij verkoopt: als hij reserveonderdelen verkoopt (glaswerk, mondstukken, blotters, afstandsbedieningen), komt dat omdat hij zijn producten en de retourzendingen goed kent. Het is een veilige gok dat te kwetsbare producten al uit het assortiment zijn geëxfiltreerd.
 • En natuurlijk als je op internet bent, de mening van andere klanten.

Kiezelstenen, sprays, wierookbranders: goed idee om te verspreiden?

Geurverspreiders met steeltjes: meh

Er bestaan ​​verschillende soorten staven, maar rotanstaven worden het meest gebruikt. Ze moeten worden ondergedompeld in een vaas die vooraf is gevuld met een mengsel van etherische oliën en vervolgens één keer per week worden omgedraaid. Het controleren van de intensiteit van de verspreiding gebeurt door het verwijderen of toevoegen van stelen aan de vaas. Het niveau van diffusie-intensiteit is gelijk aan dat van kiezelstenen; er is geen projectie van etherische oliemoleculen in de atmosfeer en daarom geen echte diffusie. Dit is wederom een ​​achtergrondgeur of kamergeur.

Parfumbranders: nee!

Parfumbranders verspreiden een omgevingsgeur dankzij een kaars die een parfumextract verwarmt dat in een schaaltje boven de kaars wordt geplaatst. Deze werken niet met etherische oliën maar met parfumextracten. Inderdaad, het gebruik van etherische oliën met dit type diffuser kan het risico met zich meebrengen dat hun moleculen worden gedenatureerd omdat ze tot meer dan 40°C worden verwarmd, maximale temperatuur waarop etherische oliën veilig kunnen worden verwarmd. Er is hier geen therapeutisch doel, alleen een reukdoel...

Etherische oliesprays: ja

Met de sprays kunt u een kamergeur verspreiden. Het wordt aanbevolen om de binnenkant 5 tot 6 keer te besproeien om de lucht te parfumeren. Bij het spuiten komt een aanzienlijke hoeveelheid vluchtige organische stoffen (VOS) in de ruimte vrij. Deze verbindingen brengen een groot aantal stoffen samen die natuurlijk (van biogene oorsprong) of antropogeen, dat wil zeggen van menselijke oorsprong, kunnen zijn. De bekendste zijn ethanol, aceton en zelfs benzeen en zijn zeer vluchtig en verspreiden zich gemakkelijk in de atmosfeer. Deze wijze van distributie is dus niet 100% natuurlijk. Dit idee wordt bevestigd door het gas en de alcohol die worden toegevoegd om de spray te laten werken en door het grote aantal essentiële oliën dat in deze sprays aanwezig is, wat aantoont dat het geen pure essentiële oliën zijn.

Verspreidingsrollen en passieve diffusers: nee

De diffusiesteentjes zijn poreus, waardoor essentiële oliën kunnen worden opgenomen en hun geur op natuurlijke wijze kan worden verspreid. Vaak gemaakt van 100% natuurlijke materialen, zijn ze bedoeld voor gebruik op kleine plaatsen (laden, opbergdozen, kasten, auto's, enz.). Het wordt aanbevolen om 5 tot 10 druppels op het steentje te gieten om de geur van de essentiële oliën te voelen. Dit type diffusie is minder effectief dan een klassieke diffuser omdat er geen projectie van etherische oliën in de atmosfeer plaatsvindt. Bij dit soort producten is er alleen sprake van een effect van de vluchtige deeltjes van etherische oliën, die de geur in de kamer verspreiden. Wat betreft de intensiteit van de geur komt dit overeen met bijvoorbeeld het gieten van een paar druppels op een tissue of een open flesje etherische olie op een bureau. Dus waarom een ​​roller of een passieve diffuser kopen? 

Wij leggen het je uit in video's

Was dit artikel nuttig?

  

Gemiddelde score: 4.8 ( 1735 stemmen )

Bibliografie

Boek : de la Charie, T. (2019). Jezelf behandelen met essentiële oliën. Waarom en hoe werkt het? Editions du Rocher.

Verwante artikelen