Elk bedrijf bestaat om zijn eigen reden. Het doel van de Compagnie des Sens is om u ten dienste te staan. En de service die wij u willen bieden is om u te laten ontdekken wat planten allemaal goed voor u kunnen doen. Waarvoor ?

« Laat je ontdekken het goede wat planten kan je maken »

Omdat het goed voor je is

Planten zijn zeer effectief en vormen de sleutel tot veel problemen

La Compagnie des Sens begon haar activiteit 8 jaar geleden, na de ontdekking van de kracht van etherische oliën door de oprichter. Deze ontdekking van de effectiviteit van natuurlijke producten is inmiddels een integraal onderdeel geworden van het DNA van ons bedrijf. Bovenal zijn planten goed voor je omdat ze ontzettend effectief zijn!

Voor onze ouderen bestond er geen twijfel over deze waarheid, maar de komst van synthetische moleculen en complexe producten op basis van meerdere ingrediënten deed ons het vergeten: de plantenwereld zit vol met planten met verbazingwekkende eigenschappen, of het nu therapeutisch, nutritioneel of cosmetisch is.

De persoon die deze regels schreef was lange tijd een grote scepticus en werd op een dag geschokt door het snelle en duidelijke effect van de essentiële olie van Ravintsara bij het stoppen van een infectie. Sindsdien is hij van verrassing naar verrassing gegaan, in het besef dat zijn scepsis uiteindelijk slechts onwetendheid was.

Ja, het moet gezegd worden: planten vormen een prachtige aanvulling tot de moderne geneeskunde en cosmetica. Ze kunnen niet alles, maar ze doen dingen die synthetische producten nooit zullen kunnen, omdat de complexiteit van een natuurlijk product groter is dan wat mensen in het laboratorium kunnen produceren.

Hier is het eerste ‘waarom’ van de Compagnie des Sens: veel gezondheidsproblemen vinden prachtige oplossingen in planten, en deze oplossingen moeten beter bekend worden.

Een van de vruchten die de Compagnie des Sens wil dragen, is u helpen voor uw gezondheid te zorgen.

Het dagelijks gebruik van planten is intellectueel fascinerend

Het dagelijks gebruiken van planten betekent het aangaan van een complexiteit die ons te boven gaat. Iedereen zal het kunnen toegeven: het enige wat we over de natuur weten is dat we niets weten. Het betreden van dit universum betekent dat je geconfronteerd wordt met twee grenzeloze complexiteiten: de exponentiële diversiteit van de plantenwereld en de intrinsieke complexiteit van elk natuurlijk extract.

Het is mogelijk dat we een zekere angst voelen bij het aanpakken van deze complexiteit, en daarom streven we ernaar deze toegankelijk te maken, terwijl we nauwkeurig blijven. De uitdaging is dat jullie allemaal dit opwindende universum kunnen betreden.

Volgens Aristoteles en Plato is het intelligentie die de menselijke waardigheid vestigt. Zonder deze filosofische vraag te bespreken, zijn we ervan overtuigd groeien in begrip over de natuur die ons omringt (over de eigenschappen ervan, over hoe we het in ons dagelijks leven kunnen integreren) maakt ons beter en gelukkiger.

Een van de vruchten die het Gezelschap van de Zintuigen wil voortbrengen is dat we allemaal groeien in de intelligentie van de natuur.

Door dagelijks planten te gebruiken, kun je de natuur bewonderen en krijg je veel plezier.

Naast hun effectiviteit en de intellectuele interesse die het oplevert, bevordert het dagelijks gebruik van planten bij iedereen een gevoel van verwondering over de natuur om ons heen.

Het is een ervaring die iedereen kan doen: schuilt er niet meer verwondering in het plaatsen van een druppel pepermunt op je slapen dan in het doorslikken van een Doliprane? Waarvoor ? Omdat Munt onderaan de tuin groeit, omdat het mooi is en goed is voor veel andere dingen dan alleen de therapeutische eigenschappen. Omdat Munt, als je beter kijkt, werkelijk een bewonderenswaardige plant is, in de letterlijke zin van het woord.

Het gebruik van planten in je dagelijks leven is een contactpunt met de natuur, waardoor je een continu proces van verwondering aangaat. En de vrucht van verwondering is vreugde.

Een van de vruchten die de Compagnie des Sens wil dragen is jouw vreugde.

Omdat het goed is voor onze producenten en de natuur

Producenten kunnen trots zijn op hun producten als ze rauw worden geconsumeerd

Iedereen die boeren dagelijks ontmoet, kan getuigen: ze maken er een erezaak van om uitstekend werk te leveren en zijn trots op wat ze doen. Helaas wordt de schoonheid van hun werk maar heel weinig gezien: de tussenpersonen en transformaties van het oorspronkelijke landbouwproduct zorgen ervoor dat ze volledig verdwijnen in de ogen van de eindgebruikers. Het kan niet worden ontkend dat dit diskrediet, zowel financieel als moreel, een van de belangrijkste factoren is in de zelfmoordepidemie onder westerse boeren.

Door de plant te promoten wil de Compagnie des Sens degenen promoten die voor de plant zorgen, die hem uit het hoofd kennen, die er zijn werk van maken. We willen steeds meer rechtstreeks samenwerken met producenten en u de rauwe plant aanbieden, zonder enige marketing of formulering.

Het is voor u en ons een aanpak die ons in staat stelt dichter bij hen te komen, de vruchten van hun talent te bewonderen en hen de waardering te geven die ze nooit mogen missen.

Eén van de vruchten die Compagnie des Sens wil dragen is de promotie van de producent.

Het bevorderen van de vruchten van de natuur beschermt hele ecosystemen

Deze waarheid is te weinig bekend: het gebruik en de verbetering van natuurlijke producten maakt in de overgrote meerderheid van de gevallen de bescherming en ontwikkeling van hele ecosystemen mogelijk. Vooral in ontwikkelingslanden leidt het feit dat aan de vruchten van een plant een aanzienlijke marktwaarde wordt gegeven tot een generalisatie van ecologisch gedrag en het behoud van de biotoop: wie zou de gans doden die de gouden eieren legt?

In Madagaskar bijvoorbeeld zijn de valleien waar vanille, kruidnagel, kaneel of ravintsara worden verbouwd een waar paradijs op aarde, dat met hand en tand wordt verdedigd door de inwoners! Elders wordt het bos verbrand om extensieve, zeer onrendabele landbouw te beoefenen. Door essentiële olie van Kruidnagel tegen kiespijn te gebruiken, draag je bij aan het behoud van een plant en het hele ecosysteem eromheen.

En dit voorbeeld is geen uitzondering, zeker niet bij het gebruik van rauwe natuurproducten (met de facto een hoge kwaliteitseis) en AB gecertificeerd. In de overgrote meerderheid van de gevallen heeft het geven van waarde aan de vruchten van een plant zeer positieve ecologische gevolgen.

Een van de vruchten die de Compagnie des Sens wil dragen is de bescherming van ecosystemen door de planten die daar groeien te promoten.

De man die de natuur liefheeft en begrijpt, beschermt haar instinctief

De ecologische crisis waar we allemaal doorheen gaan heeft zijn wortels in een manier van leven die ons van de natuur heeft verwijderd. Zo simpel is het: we houden niet genoeg van de natuur, omdat we er niet meer genoeg contact mee hebben. Liefde veronderstelt nabijheid, ontmoeting, de concrete ervaring van de relatie.

De Compagnie des Sens wil deze ontmoeting daarom uitlokken, door u daarbij te helpen ontdek al het goede dat planten concreet voor je kunnen doen. Mens en natuur zijn geen gezworen vijanden, integendeel. Wij zijn ervan overtuigd dat verwondering en gehechtheid veel effectievere vectoren van culturele verandering zullen zijn dan angst, hoe legitiem deze ook mag zijn. Al onze producten en al onze adviezen zijn activisten voor deze vreedzame en individuele revolutie die we zo nodig hebben.

Eén van de vruchten die het Gezelschap van de Zinnen wil voortbrengen is dat de mens de natuur beter liefheeft en begrijpt, zodat hij haar bewaker wordt.

Omdat het goed voor ons is

Een spannende baan

Wij gaan niet liegen, wij doen dit ook allemaal uit passie. Ik denk niet dat ik verder hoef uit te breiden: ons vak is bijzonder, en dankzij jou kunnen we het uitoefenen. Ontzettend bedankt.

Het plezier om elke dag met u te communiceren

Naast het intrinsieke beroep van de Compagnie des Sens, geeft het feit dat we talrijke relaties hebben met onze lezers en onze klanten ons veel vreugde. Hoewel zeer aanwezig op internet, is ons bedrijf ontworpen om verbonden te zijn. Ons klantenserviceteam bestaat uit 5 fulltime medewerkers! Het is een zeer belangrijke investering voor een klein bedrijf als het onze, maar de vreugde van deze uitwisselingen dringt door in het hele bedrijf en stelt ons in staat nooit de service te vergeten die we u dagelijks willen bieden.

Een strijd tegen het werkloosheidsschandaal

La Compagnie des Sens heeft nu 40 voltijdse medewerkers in Lyon. Bovendien geven wij waar mogelijk de voorkeur aan Franse of zelfs regionale leveranciers. Wij zijn ervan overtuigd dat werk (onder andere) bepalend is voor onze waardigheid, en dat de werkloosheid daarom een ​​schandaal is dat moet worden bestreden. Onze activiteit doet daaraan mee, heel nederig natuurlijk, maar op onze schaal.

Theophanes van Charia
Oprichter van de Compagnie des Sens

Was dit artikel nuttig?

  

Gemiddelde score: 4.6 ( 655 stemmen )