De walnoot komt oorspronkelijk uit Perzië en staat bekend als zeer veeleisend en vooral solitair. In feite verhindert het de groei van andere planten in de buurt vanwege de bladeren die juglone bevatten. Budmaceraat is een geweldige regenerator van het spijsverteringsstelsel! Het herstelt de darmflora en heeft een geweldige werking op vooral de alvleesklier en de milt. Walnootknopmaceraat is zeer geschikt bij situaties van diarree, acne en diabetes. Latijnse naam: Juglans regia. Gebruikt deel: verse toppen

Dit artikel is bijgewerkt op 19/07/2023

Voor welke problemen moet het worden gebruikt?

 • Huidsysteem ++++ : Abces, Acne, Huidallergie, Dermatitis, Dermatose, Eczeem, Droog eczeem, Kook, Impetigo, Mycose, Psoriasis, Wrat

 • Spijsvertering ++++ : Maagzuurgraad, Aerofagie, Opgeblazen gevoel, Cirrose, Diarree, Dysenterie, Pancreatitis

 • Metabolisch systeem ++++ : Diabetes, Vergiftiging

 • Bloed- en lymfestelsel +++ : Spataderen, Bloedarmoede, Arteritis, Aambeien

 • Urogenitaal systeem +++ : Cystitis, Urineweginfectie, Urethritis

 • Immuun- en ademhalingssysteem +++ : allergie, bronchitis, herpes, immuniteit, sinusitis, tracheitis

 • Osteoarticulair systeem +++ : Artrose, Chronische progressieve polyartritis

Hoe gebruik je het alleen?

Volwassenen en adolescenten : 5 tot 15 druppels per dag in een glas water, verdeeld over 1 tot 3 doses gedurende de dag, afhankelijk van het geval, 15 minuten vóór de maaltijd gedurende 3 weken. Begin met 5 druppels en verhoog geleidelijk:

 • of één druppel per dag tot 15,
 • d.w.z. 5 druppels de eerste week, 10 de tweede en 15 de laatste.

Kinderen ouder dan 3 jaar : 1 druppel per dag voor 10 kilo. Begin met 1 druppel en verhoog geleidelijk.

Synergetische toepassingen

  Acne

  Walnoot is interessant om in te werken op de bron van acne. Het kan worden aangevuld met de werking van maceraten van knoppenIep om de huid leeg te laten lopen, en Cassis om de emunctories te versterken en de huid te zuiveren.

  Eczeem

  Walnoot kan worden gebruikt in combinatie met knopmaceraat van Cassis, ontstekingsremmend en antihistaminicum, en knopmaceraatIep om de huid te draineren en te zuiveren. Dit laatste is nogal specifiek voor sijpelend eczeem.

  Droog eczeem

  Walnoot combineert opnieuw met maceraat van knoppen van Cassis vanwege zijn ontstekingsremmende en anti-histamine eigenschappen, en dit keer met maceraat van knoppen Ceder om de huid te draineren, bij droog eczeem.

  Psoriasis

  Walnoot kan worden geassocieerd met Cassis vanwege de ontstekingsremmende werking, evenals Ceder vanwege zijn eigenschappen als drainagemiddel en huidrevitalisator, maar ook vanwege zijn werking op auto-immuunprocessen.

  Urticaria

  Het trio van walnootknoppen macereert, Cassis en Iep kan worden gebruikt bij netelroos. Alle drie zorgen ervoor dat de huid kan draineren en bieden bovendien specifieke eigenschappen.

  Huidallergie

  De Cassis is essentieel bij huidallergieën. Het kan worden gebruikt met deOrm om de huid te ontgiften, en walnoot die, dankzij zijn werking op de darmflora, ervoor zorgt dat deze stroomopwaarts kan inwerken op de immuunreactie.

  Rosacea

  Walnoot is interessant vanwege zijn zuiverende werking op de lever en het bloed. Het wordt geassocieerd met maceraten van de bloedsomloopknoppen, meer specifiek voor rosacea: Ginkgo biloba en de Kastanjeboom.

  Diabetes

  Walnoot kan gebruikt worden in combinatie met Bosbes in geval van diabetes, met hypoglycemische werking, maar ook beschermend voor kleine bloedvaten.

  Diarree

  Walnoot is vooral interessant bij diarree na antibiotica, om de darmflora weer in evenwicht te brengen. Het kan in verband worden gebracht met deAirelle, met vergelijkbare effecten.

  Immuniteit

  Ter stimulering van de immuniteit kan Walnoot worden gebruikt met knopmaceraat van Cassis. Ze zijn beide zeer complementair omdat ze op verschillende niveaus inwerken: op de darmmicrobiota en op de bijnieren.

  Aambeien

  Walnoot werkt op aambeien die verband houden met spijsverteringsstoornissen. Het kan worden gecombineerd met bloedverdunnende, decongestiva en ontstekingsremmende knopmaceraten zoals Kastanjeboom, de Berg as of deKleverige els laatste redmiddel.

Belangrijkste eigenschappen

 • herbalancering van de darmen :

  walnotenknopmaceraat helpt de darmflora te herstellen. Deze eigenschap verklaart het overgrote deel van de voordelen ervan. Darmstoornissen kunnen inderdaad de bron zijn van veel ongemakken. De darmmicrobiota speelt uiteraard een rol bij de spijsvertering, maar ook bij metabolische, immuun- en zelfs neurologische functies. Door de ontwikkeling van goede bacteriën te bevorderen heeft het maceraat van walnootknoppen daarom een ​​positief effect op ziekten van auto-immuun- of ontstekingsoorsprong.

 • zuiverend :

  naast zijn werking op de darmen, werkt Walnoot ook in op andere organen, zoals de lever, die het zal afvoeren. Een overbelaste lever kan ervoor zorgen dat het bloed overbelast raakt met gifstoffen en problemen met de bloedsomloop veroorzaakt. Walnotenknopmaceraat verbetert dus niet direct de bloedcirculatie, maar wel de kwaliteit ervan. De reinigende werking ervan op het bloed en de lever zal ook de huid aantasten, het laatste eliminatiesysteem, en soms een weerspiegeling zijn van de verzwakte toestand van andere organen. Walnoot is dus vanwege zijn werking op de darmen en de lever interessant om te gebruiken als basisbehandeling, of eenmaal per jaar.

 • antiviraal, immunostimulerend, antibacterieel :

  door zijn werking op de darmmicrobiota helpt walnoot de immuunafweer te verbeteren. De werking ervan wordt soms omschreven als eubiotisch, maar het werkt tegen bepaalde ziekteverwekkers, met name bacteriën en gisten, en geeft het lichaam ook energie en maakt het resistenter. Het is daarom bijzonder interessant bij winterbesmettingen.

 • ontstekingswerend :

  walnoot oefent een ontstekingsremmende werking uit op verschillende niveaus: chronisch, gewrichts-, cardiovasculair, respiratoir, gynaecologisch en dermatologisch. Het is onder andere de werking op de darmmicrobiota die het deze eigenschap geeft. Darmverstoring kan namelijk de oorzaak zijn van de productie van pro-inflammatoire stoffen. Walnoot is dus strikt genomen niet ontstekingsremmend, maar helpt de problemen die daaruit voortkomen te beperken. Het is daarom bijzonder interessant bij auto-immuunpathologieën en bepaalde chronische ontstekingen.

 • hypoglycemisch :

  Walnootknopmaceraat regenereert en reguleert de werking van de alvleesklier. Het normaliseert dus de enzymen en de insulinesecretie. Het helpt bij hyperglykemie en kan geïndiceerd zijn bij verschillende soorten diabetes.

Gebruikstips

 • Walnootknopmaceraat is een kruiden voedingssupplement. Het vervangt geen gevarieerde voeding en een gezonde levensstijl. Het is belangrijk om het buiten het bereik van kinderen te houden en de aanbevolen dagelijkse dosis niet te overschrijden. Voor jonge kinderen moeten de doseringen worden aangepast.
 • Maceraat van walnotenknoppen is toegestaan ​​voor het hele gezin, behalve voor baby's jonger dan 3 jaar en zwangere vrouwen.
 • Gebruik bij lage doses in geval van constipatie.
 • Uit de buurt van licht en warmte bewaren.

Hoe ziet een goed walnootknopmaceraat eruit?

Botanische kenmerken
 • Latijnse naam: Juglans regia L.
 • Botanische familie: Juglandaceae
 • Gedistilleerd deel: verse toppen
Samenstelling
 • Samenstelling: Alcohol* 32%, Water, Plantaardige Glycerine*, Walnootknopextract (Juglans regia L.)*.
Organoleptische kenmerken
 • Uiterlijk: vloeistof - mogelijke troebelheid
 • Kleur: roodbruin
 • Geur: karakteristiek, licht alcoholisch.
 • Smaak: alcoholisch, licht fruitig.

Was dit artikel nuttig?

  

Gemiddelde score: 4.8 ( 795 stemmen )

Bibliografie

Boek : Piterà di Clima, F., & Nicoletti, M. (2018). Samenvatting van gemmotherapie - Wetenschappelijke grondslagen van meristemotherapie. Amyris-edities.

Boek : Boistard, S. (2016). Gemmotherapie - Buds voor gezondheid - Praktische en gezinsgids. Uitgeverij Terran.

Boek : Andrianne, P. (2011). Verhandeling over gemmotherapie: therapie met knoppen. Amyris-edities.

Boek : Halfon, R. (2011). Gemmotherapie - Gezondheid door knoppen. Dangles-edities.

Boek : Ledoux, F., en Guéniot, G. (2014). Fytembryotherapie: het embryo van gemmotherapie. Amyris-edities.

Boek : Pineau, L. (2019). Het grote boek over gemmotherapie. Leduc.s Editions.